Question Weird screen issue

ScrambledFrequency

Custom title wanter
.
Joined
Sep 12, 2020
Messages
137
Likes
30
Location
The Void
Portables
1
OK, I'll come right out. I have no idea how to wire the screen I have.
It is the same one @GingerOfOz did in the Louii.
I took a look at the internals, wired up the screen and............nothing.
SAM_1637.JPG

SAM_1642.JPG

I have confirmed 3.3v going to what appears to be a regulator, and have wired ground to a place on the board that was wired to ground in the photos I saw.
I have not shorted something as far as I can tell.
Anything I'm missing?
 

Stitches

2 and a Half Dollarydoos
Staff member
.
.
.
Joined
Feb 5, 2017
Messages
3,934
Likes
3,099
Location
Banana Bender Land, Australia
Portables
6
For starters I'd clear off the remnants of those inductors
 

ScrambledFrequency

Custom title wanter
.
Joined
Sep 12, 2020
Messages
137
Likes
30
Location
The Void
Portables
1
What would be the best way to do that?
Kind of a noob question but those dang inductors are super stubborn
 

Stitches

2 and a Half Dollarydoos
Staff member
.
.
.
Joined
Feb 5, 2017
Messages
3,934
Likes
3,099
Location
Banana Bender Land, Australia
Portables
6
The easy way is to use a hot air station. If you don't have a hot air station, you can use a dremel to carefully grind down the bases until they're thin enough to snap in the middle with a thin flathead screwdriver

I also recommend desoldering all of the voltage out wires on the PMS, so the screen is the only load connected for the sake of variable isolation. That is provided this isn't one of those annoying screens that only turns on if it's receiving video input. I can't remember if it has that quirk
 
Last edited:

ScrambledFrequency

Custom title wanter
.
Joined
Sep 12, 2020
Messages
137
Likes
30
Location
The Void
Portables
1
The PMS is only wired to the screen.
I annihilated removed the inductor remains, but took some of the board with it.
Here, did I ruin it, or could it still run?
SAM_1643.JPG
 

Stitches

2 and a Half Dollarydoos
Staff member
.
.
.
Joined
Feb 5, 2017
Messages
3,934
Likes
3,099
Location
Banana Bender Land, Australia
Portables
6
You'll need to give it a good clean to remove any transient shorts, but I think it should be fine
 

ScrambledFrequency

Custom title wanter
.
Joined
Sep 12, 2020
Messages
137
Likes
30
Location
The Void
Portables
1
I wired it up to test again( same layout ).
However, still nothing is happening.
I have verified that there are no shorts, and I cleaned the area with rubbing alcohol.
I am hearing a weird squeak when I turn it on. Also, the power LED stays on, whether the voltages are turned on or off.
I am so confused.
 

ScrambledFrequency

Custom title wanter
.
Joined
Sep 12, 2020
Messages
137
Likes
30
Location
The Void
Portables
1
Uh, ok.
I may have destroyed my THIRD SCREEN IN A ROW.
I hooked up the power lines to the Wii and the screen and nothing happened.
I am super frustrated because this is MY THIRD SCREEN!!!!!
I don't want to be demanding, but I really need help with this.
The PMS LED will not turn off either.
:angry::angry::angry:
 

CrazyGadget

Crazy Helpful, CrazyGadget
.
.
Joined
Jun 6, 2020
Messages
630
Likes
970
Location
Downing's Closet
Portables
???
Can you post some more pictures of all your wiring? To the PMS, the Wii, the screen... everything!
 

ScrambledFrequency

Custom title wanter
.
Joined
Sep 12, 2020
Messages
137
Likes
30
Location
The Void
Portables
1
Sure.
SAM_1644.JPG

SAM_1646.JPG

SAM_1647.JPG

SAM_1648.JPG
 
Joined
Sep 30, 2021
Messages
49
Likes
69
Location
Idaho
Portables
2
I believe this picture is originally from Gman, but then Wesk posted it in another thread. It looks like you are using this driver board. The one pictured is really torn apart and I don't think you need to go this crazy as long as you are using this same board you should only need 3v3 in this one spot, along with ground anywhere on the board. Hope this helps, I know I've fried my share of boards and it's pretty demoralizing. You got this.

screen_driver_board.png
 

ScrambledFrequency

Custom title wanter
.
Joined
Sep 12, 2020
Messages
137
Likes
30
Location
The Void
Portables
1
Thanks! I double checked, and the spot I connected to was the same as this one. However, the driver board should still work.
I know I went a little bit crazy with it, but that part of the board should not affect it because it is only power circuitry.
Thanks for the encouragement!
there's another problem, however.
The PMS LED does not turn off when I turn off the voltage outputs.
Hey, @Gman , is the power LED not turning off normal?
Probably not, but I'm not sure.
 
Last edited:
Top